Wednesday, April 11, 2007

Rimetea Climbing

Exista un moment in viata oricarui MTB Rider in care se hotareste sa abandoneze drumul forestier sau poteca care il duce spre culmi si sa o ia cat mai direct in sus.
Cum asta e destul de greu de realizat cu bikul, apelam la alte unelte... Iata cum ar descrie Tudor experienta noastra pe stanca:


"Navigand in a 2-a zi de Pasti pe Google Earth prin zona Rimetea, am zoom-uit putin pe Coltii Trascaului, mai la baza asa.. si cand ma uit mai bine: EU !! Eram lipit de stanca ca un abtzibild, atarnand intr-o “sfoara” albastra. Jos, la vreo 15 metri sub mine, un bosket era conectat la mine prin coarda si imi dadea indicatii: “Baga degetele in priza!!! Nu asaaaa!! Cu dintzii in sus!!!”..in timp ce alti doi bosketi radeau de pe margine si mai faceau cate o poza pentru a-mi imortaliza mishcarile mele de Spiderman 4. Da’ nu-i nimic ca le-a venit si lor randul sa pupe stanca si sa-i faca in ciuda gravitatiei. Cu indicatii si putin ajutor transmis prin coarda de prietenul nostru Adi G.(ca de cand are echipament de catzarat suntem prieteni) am reusit toti sa pupam ultimul piton. Am trecut si prin momente de cumpana. Ely a reusit sa faca cumva cumpana luand in bratze o stanca si “pedaland” pe ea ca o broscutza nebuna in timp ce se tinea doar cu mainile. Vladutz, la rapel, pierduse legatura cu picioarele. Nu se mai putea intelege cu ele pentru a-l tine departe de stanca. Pana la urma a reusit sa le convinga sa-l asculte si l-au adus pe pamant.. dar capul tot in nori a ramas.

Adi, maestrul, a urcat “wireless” de fiecare data cand am schimbat traseul pt a ne monta coarda de asigurare. Asa ca toti 3 ii datoram viatza. Sau mai exact 3 beri ca tot aia e. Spre seara, am coborat spre batrana mea dacie care vegeta jos in vale si ne-am tarat pana acasa nerabdatori sa ne laudam cu cei 500 de mega de poze.
























CONCLUZII:

-bosketzii nu cresc pe stanca, dar se catzara

-NU sta sub stanca cand se catzara Vladutz!! Cad pietre!!

-Daca vrei sa te catzeri linistit, crede-l pe Adi ca bandajul de pe coarda reprezinta mijlocul ei... nimic mai mult
-Daca fug goangele de tine inseamna ca esti urat
- Cum sa nu iubesti muntele?! Il strangi in brate cat poti, numa sa nu cazi."



Participanti: Ady G (shef de trib), Ely, Tudor, Vlad (in ordine alfabetica - habarnisti dar dornici de ascensiune).
Foto: Vlad - http://vladxc.deviantart.com
Text: Tudor
Adaptare: Ely


Multumiri lui Adi Gheorghes pentru echipamentul si sfaturile sale puse la dispozitie pentru a ne putea da mari...

3 comments:

  1. Asteptam sa primim tricoul cu buline pt cei mai buni catzaratori. Momentan e la spalat.

    ReplyDelete
  2. il purtam cu randu ... bine?

    ReplyDelete
  3. Bulinele le iau eu. Tu porti tricoul...

    ReplyDelete