Sunday, January 7, 2007

DVD Recorder !! Poate a 8-a minune a lumii by gabee

DVD Recorder !! Poate a 8-a minune a lumii by gabee


Eurosport este programul TV ce s-a ocupat inca de la inceputuri de transmisia curselor din Cupa Mondiala de cross country si downhill. Atunci cand Grundig a preluat sponsorizarea acestor competitii si totodata a acestui sport, Eurosport transmitea uneori si in direct cursele cupei mondiale. Si asta a inceput inca in anii 90 si 91. Am fost pe faza cu video-recorderul meu, si am pus pe banda VHS o adevarata colectie de imagini, legende si trairi ale sportului pe doua roti. Transmisia unei curse la Eurosport era pe acele vremuri o adevarat arta de a prezenta un mare feeling, de a prezenta trairi dornice sa amplifice imaginile, comentariile si muzica de fond faceau din transmisie o experinta unica. Acele timpuri stateau sub semnul legendelor, cum ar fi John Tomac, Juliana Furtado, Ned Overend, John Stamstad, Thomas Frischknecht, Tinker Juarez, Nicolas Voilloiz, Jürgen Benecke, Missy Giove si nu in ultimul rand sub semnul samurailor.

XTR, o legenda in viata , a marcat acele timpuri de demult, si cel ce le-a trait live nu se poate desparti asa usor de ele. Dupa ce in 1993 John Tomac nu a castigat nici o etapa a cupei mondiale, a inceput sezonul 1993 ca un tigru furios si a declasat inca in primele curse concurenta. Pe atunci cel mai grozav allrounder al cupei, atat la crosscountry cat si downhill, unde impreuna cu Nicollas si Jürgen Benecke pastra supramatia traseelor. In timp ce mountain bikul nu era inca inventat, Ned Overend facea tururi extreme pe un bike de offroad impreuna cu John Stamstad, doua legende a caror flacara nu se va stinge nicodata. Timpul a trecut si au ramas numai legendele si inregistrarile mele,aruncate undeva in debara, pe banda VHS. Sunt un colectionar si colectionez totul ce are deaface cu acele timpuri, care au facut din mine ceea ce sunt in prezent. Asa ca am decis sa ma ocup de acele casete uitate si sa-mi implinesc un vis pe care il am de catva ani, si anume sa pun acele trairi la naftalina, pentru viitor.


Asa ca am cumparat un DVD Recorder si m-am apucat sa salvez acele momente unice. Bucuria de inceput s-a prelungit cu o euforie socanta, sa traiesc dinou acele momente si sa-mi reamintesc totodata momentele vietii petrecute in acele timpuri. Nu sunt in stare a gasii cuvintele pentru a descrie acele trairi. Din pacate Eurosport nu mai transmite cursele cupei mondiale si nici campionatul mondial la cross country. Ce a rezultat ? o colectie unica de imagini si comentarii ce nu au pret si nu pot fi inlocuite de nimic si nimeni. Printre ele se numara Grundig Cup 1992-1999, Mountain Bike Tv 1994-1995, The Race Across the Sky 1994, Crocodile Trophy 1995-1999, Mountain Bike Tour de Suisse 1994-1995, Mountain Bike Tour de France 1996-1997, European 24hours Races, European Road Marathons 1994-1995, Arround the world with Hubert Schwarz, European Bike Marathons 1994-1997, Worldchamps 1994-1999, Transalp Challenge, Roc d’Azur 1997-1999, Alaska Race 500 miles 1994, Dolomitenman 1997-1999 si multe , multe alte curse importante. Sper ca o sa gasim o clipa de liniste sa savuram aceste imagini impreuna, la un paharel de licoare.

1 comment:

  1. Man abea astept sa vad imaginile despre care vbesti. Si mai fain ar fi sa fim toti la un pahar de vin fiert dupa o tura de winterbike si savuram acele imagini. Le astept cu nerabdare!

    ReplyDelete